Breadcrumbs

Lär dig hur breadcrumbs kan hjälpa din SEO

Brödsmulor visar vägen

Breadcrumbs, eller brödsmulor, är en smart vägvisare till dina sidor. En breadcrumb-navigering låter användare och sökmotorer förstå hur den aktuella sidan passar in i webbsajtens struktur. Ofta ligger den högst upp på varje enskild sida och ser vanligtvis ut på följande sätt:

Start > Kategori > Underkategori > Sida

Det här är något som är bra av flera skäl.

  • det hjälper användaren att navigera vidare till andra relevanta sidor
  • den ger webbsidan en bra internlänkningsstruktur vilket gynnar SEO
  • det hjälper sökmotorer att förstå strukturen
  • det ger en snyggare presentation i sökresultatet

För Google kan brödsmulor vara väldigt användbara då de ger en tydlig struktur över din sajt och hjälper till att berätta vad olika sidor handlar om och hur de hänger ihop. En förutsättning är dock att brödsmulorna är statiska och inte ändrar sig beroende på vilken väg en användare tagit till en viss sida.

Med en genomtänkt och tydlig navigering på din sajt och brödsmulor kan du skapa en bra sajtstruktur som underlättar för Google att sortera, förstå och värdesätta dina sidor och dess innehåll.

Var noga med att använda Googles rekommendationer för breadcrumbs när det gäller markup och se till att samtliga sidor får brödsmulor.

Vill du ha en offert?


Vill du ha en offert av oss? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

*” anger obligatoriska fält

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.