Strukturerad data

Lär dig varför strukturerad data är viktigt för din SEO

Strukturerad data och Google

Något som Google smyckar ut sökresultaten mer och mer med är strukturerad data. Detta innebär att Google plockar information från sidan och visar direkt i sökresultaten på ett ofta tilltalande sätt. Det finns många exempel på när det händer, när du ser att recept även har bilder i sökresultatet eller att användares betyg av en produkt visas upp med en rad stjärnor då är det strukturerad data som visas upp.

Sökmotorer som Google har historiskt haft svårt att veta vad som är vad på en sida. Är texten en dikt eller är det ett recept? För en människa är det lätt att se skillnaden men för en sökspindel är det inte alltid lika givet. Det är här strukturerad data kommer in i bilden.

Sökmotorer som Google, Microsoft och Yahoo! har gått samman och tagit fram en standard för strukturerad data som kallas Schema.org. Vilka varianter av strukturerad data som just Google använder sig av varierar över tid och du kan utgå från att det kommer läggas till fler varianter. Dessutom justerar Google utseendet på sökresultatet regelbundet vilket kan få en viss typ av strukturerad data att visas mer eller mindre i sökresultatet. Här kan du hitta en lista över alla typer av strukturerad data som Google just nu använder sig av i någon form.

Kontrollera din strukturerade data

För att din strukturerade data ska kunna hanteras av Google är det viktigt att den är implementerad helt korrekt. I Google Search Console anger Google om där är något fel på din strukturerade data och du kan även använda dig av deras verktyg för strukturerad data för att testa att allt fungerar som tänkt.

Vill du ha en offert?


Vill du ha en offert av oss? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

*” anger obligatoriska fält

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.