Lönsam annonsering med AdWords

Sökordsannonsering med Google AdWords gör att du kan annonsera för potentiella kunder som aktivt söker efter det du erbjuder, och du betalar bara när någon klickar på din annons.

Oavsett om du precis ska komma igång eller redan sökordsannonserar med AdWords ger vi dig förutsättningarna för att öka dina intäkter och din avkastning. Du får en relevant och strukturerad annonsering där så många klick som möjligt leder till köp.

Våra certifierade Sökmotorkonsulter hjälper dig, oavsett om du är nybörjare eller redan har en befintlig annonsering, att öka din försäljning från Google.

 • Driva försäljning och hitta nya kunder.
 • Marknadsföra och bygga ditt varumärke.
 • Förbättra dina resultat och öka din avkastning.

Vad är Google AdWords?

AdWords är oerhört förenklat Googles annonsverktyg för att visa annonser i bland annat Googles sökresultat. Det är inte självklart att du ska se AdWords som en marknadsföringskanal. Med tanke på hur direkt annonseringen där kan påverka din försäljning, är det minst lika rätt att se AdWords som ren och skär försäljning.

 

Det fina är att du inte behöver förlita dig på din magkänsla när du annonserar med AdWords – du kan istället utgå helt från fakta. Mätning och utvärdering av din annonsering kan göras in i minsta detalj för att avgöra om den är lönsam eller inte. Det som är helt unikt med att annonsera på Google AdWords är att du kan nå dina potentiella kunder i precis det ögonblick som de aktivt visar intresse för och vill köpa det du har att erbjuda.

Pineberry är en certifierad Google Premiere Partner vilket du kan läsa mer om här.

Våra sökmotorkonsulter hjälper er med sökordsannonseringen på AdWords

När ni tar hjälp av oss på Pineberry med er sökordsannonsering är det alltid en certifierad sökmotorkonsult som hjälper er. Hos oss får ni alltid:

 • En Google-certifierad och erfaren sökmotorkonsult som hanterar annonseringen.
 • Full kontroll och full insyn i vad vi gör och varför.
 • En fast månadskostnad för vårt arvode och löpande rapportering.
 • Full äganderätt av ert AdWords-konto och en månads uppsägningstid.

Vi hjälper er att lyckas i sökresultatet

Om du vill att din sajt ska synas bättre i Googles sökresultat har du kommit rätt!

Be om offert

Så här jobbar vi med sökordsannonsering

Vi hjälper dig marknadsföra och bygga företagets varumärke samtidigt som vi förbättrar ditt resultat och ökar avkastningen. När du arbetar med oss äger du alltid ditt Google AdWords-konto och du betalar för annonseringskostnaden direkt till Google.

När vi hanterar din sökordsannonsering lägger vi upp arbetet i följande fem steg:

1. Sökordsanalys

En sökordsanalys syftar till att få kunskap om vilken trafik som är mest lönsam för dig. Vi går bland annat igenom vilka ord som bäst representerar dina produkter, hur dina kunders sökprofiler ser ut och hur konkurrensen ser ut. Vi analyserar även trafikmängder och bestämmer vilken trafik som är viktig ur ett varumärkes- respektive säljperspektiv samt vilken trafik som ska uteslutas. Utifrån sökordsanalysen sätter vi sökord för din annonsering.

2. Kampanjstruktur

Nästa steg är att bestämma kampanjstrukturen i ditt Google Adwords-konto och förutsättningarna för din annonsering. En kampanjstruktur anger ramarna för din annonsering, som vi löpande optimerar. Vi skapar en relevans mellan sökord, annonsering och landningssidor. Du får full kontroll över intäkter, kostnader, var trafiken kommer ifrån samt när och var dina annonser ska visas. Uppsättningsprocessen tar mellan två till fyra veckor då vi lägger mycket tid på att analysera de potentiella kundernas sökbeteenden.

3. Annonser

Vi tar fram annonser som presterar. Du betalar per klick och därför är det viktigt att få rätt klick. Baserat på sökordsanalys och kampanjstruktur tar vi fram annonser som sätter rätt förväntningar och attraherar nya kunder till din sajt – inte bara besökare! Annonsernas utformning är en dynamisk process där vi ständigt optimerar utifrån lönsamhet.

4. Löpande optimering

Din certifierade sökmotorkonsult hanterar, optimerar och utvecklar din AdWords-annonsering löpande med målet att öka din lönsamhet och avkastning över tid. Vi optimerar bland annat:

 • Kampanjer, sökord och annonser
 • Budnivåer för att nå lönsamma positioner
 • Negativa sökord för att utesluta olönsam trafik
 • Landningssidor genom att testa flera och ge konverteringstips
 • Utformning och test av annonser efter prestation
 • Test av nya sökord med potential

5. Rapportering och uppföljning

Vi rapporterar löpande och analyserar de mål och nyckeltal som bestämts för din sökordsannonsering. Vi ger även våra rekommendationer på nästa steg och föreslår förbättringar där vi ser möjligheter. När vi hanterar din sökordsannonsering kan du vara säker på att du får de bästa förutsättningar för lönsam synlighet.

Tre myter om AdWords

”AdWords är enkelt.”

Detta är en myt som Google själva odlar med stor framgång. Tittar du på Googles egen marknadsföring för AdWords är det väldigt lätt att tro att det är hur enkelt som helst och att du kan komma igång med din annonsering direkt. Absolut kan du det, men i slutändan blir det inte bra om du tar den enkla vägen som Google förespråkar. Du behöver ta några omvägar för att se till att din annonsering blir så lönsam som möjligt.

Vi besökte ett Google-evenemang där en högt uppsatt chef på Google fick frågan om han själv ansåg det vara enkelt att sätta upp ett AdWords-konto. Hans svar var: ”Nej, det är inte enkelt.” Vi kan inte annat än att hålla med honom på den punkten.

”Ingen klickar på annonserna.”

När vi är ute och föreläser ställer vi ofta frågan hur många som brukar klicka på AdWords-annonserna i sökresultatet. Varpå i stort sett ingen i publiken räcker upp handen och gemene mans uppfattning är att det är väldigt få som faktiskt klickar på annonserna.

Inget kunde vara längre från sanningen. Som vi redan har nämnt tjänar Google en rejäl summa pengar, och nästan allt de tjänar kommer från deras annonser. Enligt en engelsk undersökning (VARN, 2016) kan ungefär 55 % av de som googlar inte skilja på vilka länkar i resultatet som är annonser och vilka som är organiska.

Så visst klickar vi på dessa annonser, även om vi själva inte alltid är fullt medvetna om det.

”Högst bud vinner.”

Riktigt såhär fungerar det alltså inte, utan varje gång någon googlar sker en auktion mellan de annonsörer som vill synas på just den sökningen som genomförs. Det många missuppfattar är att detta skulle vara som en vanlig auktion där högst bud vinner. Dock har annonsens relevans för den specifika sökningen en oerhört stor påverkan på vilken position man tar.

Besök vårt kontor i Stockholm

Myter, tips och tricks när det gäller sökordsannonsering är något som vi gärna pratar mer om över en kopp kaffe på vårt kontor i Stockholm! Du hittar oss på Kungsgatan 55, kontakta oss idag så bokar vi in ett möte.

Vi hjälper er att lyckas i sökresultatet

Om du vill att din sajt ska synas bättre i Googles sökresultat har du kommit rätt!

Be om offert