Michael Wahlgrens krönika om SEO i Dator Magazine

Mycket har hänt inom SEO och med Google sedan Pineberry grundades för tio år sedan. Sökmotoroptimering är något man måste jobba aktivt med och det gäller att hänga med i förändringarna från Google. I den här krönikan delar Pineberrys grundare Michael Wahlgren med sig av sina erfarenheter och tips för effektiv sökmotoroptimering.

Att cirka 60 procent av alla googlingar görs via mobilen i dag är något som självklart påverkar Google mycket

Två stora förändringar som skett de senaste tio åren beror inte helt oväntat på tekniska framsteg och användarvanor. Snabbare uppkopplingar och enheter har lett till Google lagt till laddningstid som en parameter i sökresultatet. Google vill ge användarna en bra upplevelse och långa laddningstider är frustrerande och irriterande så långsamma sajter rankar sämre än snabba.

En annan stor förändring beror på den ökade användningen av mobiltelefoner och andra mobila enheter. Google har nu börjat rulla ut vad de kallar Mobile First Index vilket innebär att den mobila sajten kommer vara den primära sajten som Google spindlar av.

Artificiell intelligens är redan en integrerad del i Googles algoritmer i form av bland annat Rankbrain men Googles VD Sundar Pichai meddelade i somras att nästa steg efter mobile first kommer bli vad han kallar AI first. Exakt vad det kommer att innebära återstår att se men redan idag kan vi fastställa att det blir alltmer viktigt att ha en snabb och mobilvänlig sajt för att ranka i sökresultaten.

Klicka här för att läsa hela artikeln

Vill du veta mer om SEO eller Google? Prenumerera på vårt nyhetsbrev eller kontakta oss!