Pineberry börjar med Facebook-annonsering

Ett litet steg för mänskligheten – ett stort steg för oss på Pineberry. Det är med glädje vi idag kan berätta att vi nu
kommer erbjuda våra kunder hjälp med Facebook-annonsering. Detta på samma transparenta, utbildande och långsiktiga sätt som vi har arbetat med sökmotormarknadsföring de senaste 8 åren. I samband med detta har vi även förvärvat Millstone Groups Facebookverksamhet, som består av ett 20-tal kunder.

Nyfiken på att veta mer? Vår VD Michael Wahlgren har svarat på lite frågor.

Varför gör Pineberry denna satsning?

I takt med att Facebook vuxit som annonskanal har vi märkt en större efterfrågan bland våra kunder kring just annonsering på Facebook. Nu har vi möjligheten att utöka och förbättra vårt erbjudande till våra kunder.

Annonsering på Facebook är ett bra komplement till sökmotormarknadsföring på Google. På Google är du till viss del begränsad till de relevanta sökningar som görs inom din bransch medan du på Facebook kan nå ut till personer som borde vara intresserade av dina produkter och tjänster men som inte aktivt söker efter dem just nu.

Det finns mycket gemensamt med att marknadsföra sig på Google och Facebook. I båda kanalerna går det att annonsera med hög träffsäkerhet. En googling avslöjar vad du vill och din Facebook-data avslöjar vad du sannolikt vill. Andra saker som förenar är att båda är mätbara och ofta går att styra mot någon form av lönsamhetsmål. Dessutom betalar du per klick för din annonsering på båda ställena.

Vad innebär förvärvet?

När vi fick möjlighet att ta över Millstones Facebookverksamhet såg vi detta som ett ypperligt tillfälle att kick-starta vår satsning inom Facebook-annonsering. Med förvärvet kan vi även säkerställa att vi har spetskompetens inom området precis som med sökmotormarknadsföring.

Som en trevlig bonus innebär det även att Pineberry får ett kontor i Göteborg.

Har du några tips till de som är nya med annonsering på Facebook?

Självklart!

  1. Byt ditt annonsmaterial ofta, användarna tröttnar snabbt på dina annonser vilket leder till färre och dyrare klick.
  2. Avsätt tid till att löpande hitta nya relevanta målgrupper att annonsera mot, precis på samma sätt som du letar nya sökord inom sökmotormarknadsföring
  3. Missa inte retargeting. Att annonsera på Facebook mot personer som tidigare besökt din webbsajt är ofta väldigt lönsamt.