Annonsera på Pinterest Ads

Nå nya kunder genom att inspirera dem med era produkter i ett sammanhang där de är redo att köpa.

Pinterest


Pinterest är en växande social plattform där det likt Meta är fokus på det visuella. En väsentlig skillnad är att Pinterest även är en sökmotor, vilket gör det möjligt för er som annonsör att nå kunder när de är nära ett köpbeslut.

I Sverige befinner sig 1,7 miljoner aktiva användare på plattformen varje månad. Andelen kvinnor är 86 % och andelen män är 11 %. 

Så här jobbar vi med Pinterest Ads

Är ni nyfikna på att börja annonsera på Pinterest? Det hjälper vi gärna till med! Så här jobbar vi med annonsering på Pinterest:

number 1 icon faded

Samarbetet startar med att vi tillsammans bestämmer målsättning med er annonsering på Pinterest. Är syftet att öka er varumärkeskännedom, få mer trafik, eller öka försäljningen i er e-handel? Och hur ser kostnadskalkylen för detta ut?

number 2 icon faded

När målet är utstakat kommer er Pinterest Ads-konsult analysera hur vi bäst sätter upp er annonsering. Vilka sökord eller intressen vill vi nå med annonseringen. Ytterligare riktar vi in annonsering utifrån målgrupper baserat på demografi som ålder, kön och geografi. men även utifrån användare som redan besökt er sajt eller målgrupper som liknar dessa. Vi säkerställer att ni har en fungerande Pinterest tag implementerad på er webbsajt för utökade spårnings- och målgruppsmöjligheter.

number 3 icon faded

När er annonsering på Pinterest är uppe och rullar optimerar vi löpande annonserna utifrån hur de presterar, anpassar bud och fördelar er budget utefter de kampanjer, sökord, målgrupper och annonser som skapar mest värde för er i relation till er målsättning. Givetvis adderar vi och utvärderar nya sökord och målgrupper i vårt löpande arbete.

number 4 icon faded

Vi summerar månadens resultat i en detaljerad rapport där vi även ger våra kommentarer och rekommendationer utifrån hur det gått under månaden. Ni får även tillgång till en utförlig dashboard där vi presenterar de viktigaste nyckeltalen för er annonssatsning.

Vad är Pinterest Ads?


Pinterest Ads är en annonsplattform där du kan annonsera på Pinterest – ett av världens mest populära sociala nätverk. På Pinterest laddar användare upp, organiserar och delar med sig av sina bilder (pins) på digitala anslagstavlor, även kallade pinboards.

Pinterest är ett väldigt visuellt medium och är extra populärt inom områden som mode, inredning och mat. Den typiska Pinterest användaren är en kvinna mellan 25-45 år, även om det finns användare i alla åldrar på plattformen.

Något som skiljer Pinterest är att plattformen är en “visuell sökmotor” där det finns möjlighet att annonsera genom sökord, likt Google Ads. Sökfunktionen gör att ni kan synas när användare söker efter just det som ni har att erbjuda.

Genom att annonsera på Pinterest Ads kan ni nå köpstarka konsumenter när de letar efter inspiration inom ett område som matchar ert produktutbud. Det är än så länge inte så många annonsörer som hittat till Pinterest vilket gör det till en kostnadseffektiv kanal för er som annonsör. Vill du veta mer om annonsering på Pinterest? Hör gärna av dig till oss på Pineberry i så fall!

Vill du ha en offert?


Vill du ha en offert av oss? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

*” anger obligatoriska fält

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.