Pineberry i Driva Eget

Pineberry är idag med i Driva Eget för att kommentera och tipsa företag om hur de kan förbereda sig inför Googles kommande uppdatering. För er som missat innebär förändringen (som kommer att gälla från den 21:a april) att sajter som inte är mobilanpassade kan komma att ranka sämre vid Google-sökningar som görs från mobiltelefoner. Vår VD, Michael Wahlgren i artikeln:

– De har slagit på stora trumman. Det vanligaste är att de inte berättar om förändringar, och om de gör det är det i så fall efteråt. Den här gången gick de ut två månader tidigare och sa att det blir jättestort

För de som än inte har mobilanpassat sin sajt är det inte försent. I artikeln ger vi 4 tips om vad företag kan göra för att inte förlora sin position i det mobila sökflödet. Dessa tips är värda att ta till sig, eftersom var tredje Google-sökning idag kommer från mobilen. Det första steget mot en mobilanpassad sajt är att ta reda på hur sajten faktiskt ser ut i telefonen, Michael Wahlgren igen:

– Gå in på din hemsida på mobilen och gör det du vill att dina kunder ska göra. Är det krångligt eller svårt att läsa är det nog dags att göra något åt. Huvudsaken är ju all trafik inte bara den från Google.

Läs artikeln i sin helhet här.