Studentmagasinet & Piraja

Kvinnor? Ja tack!

Den digitala utvecklingen har länge varit på frammarsch och har du ännu inte hoppat på tåget är det hög tid att göra det nu, i synnerhet om du är en kvinna. Sökbranschen tämligen skriker efter kvinnliga Sökmotorkonsulter. Tidningen Studentmagasinet och Piraja intervjuade nyligen oss på Pineberry kring framtidsyrket som kvinnlig Sökmotorkonsult.

Sökmotormarknadsföring som bransch är fortfarande relativt ung och hittills har det varit män som ockuperat jobben i Sverige som Sökmotorkonsult. Men i takt med att fördomar som att ”kvinnor inte är intresserade av tekniska yrken” bleknar sticker Pineberry ut och rekryterar kvinnor.

Läs hela intervjun med Michael Wahlgren (VD) och Maria Hultberg (Sökmotorkonsult), där berättar de om branschen, yrket, slår hål på myter och uppmanar fler kvinnor att våga söka. Klicka på bilden för att läsa intervjun i sin helhet.

 

Jobba som Sökmotorkonsult, intervju i Studentmagasinet– Jag tror och hoppas att den manliga normen inom yrket är på väg bort och att den ”kvinnliga vågen” sköljer in säger Maria Hultberg, Sökmotorkonsult på Pineberry.