Titel

Lär dig varför titeln är det SEO-mässigt viktigaste elementet på en webbsida

Titel – det viktigaste elementet

titelNär det kommer till sökmotoroptimering är en sidas titel det enskilt viktigaste elementet och ofta helt avgörande om din sida syns i sökresultatet eller inte. En sidtitel är inte synlig för besökaren på själva sajten, utan syns vanligtvis högst uppe i webbläsarramens fönster. Det är också sidans titel som vanligtvis är synlig som en länk i sökresultatet.

Titel SEO

 • Följ dessa riktlinjer för att skriva en bra sidtitel:
  Titeln ska innehålla den sökfras du optimerar för
  Om du på din sajt säljer kläder och har en undersida som handlar om gula tröjor är det viktigt att undersidans titeln innehåller ”gula tröjor”.
 • Den ska vara säljande
  I och med att titeln blir ditt skyltfönster ut mot besökare i sökresultatet är det viktigt att den är säljande. Lyft upp fördelar och sammanfatta sidans innehåll. Om du exempelvis har fri frakt eller tre års garanti kan det vara en idé att lyfta upp något av detta i titeln.
 • Längden ska inte överstiga 60 tecken inklusive blanksteg
  Det finns inget givet antal tecken för en titel, mellan 50-60 tecken är en bra måttstock. Är titeln för lång kommer den att kapas av i sökresultatet och hela ditt budskap kommer inte framgå. Var därför noga med att fatta dig kort och koncist.
 • Den ska vara unik för varje sida
  För att undvika att dina undersidor konkurrerar med varandra internt är det viktigt att du särskiljer titlarna åt. Om det uppstår en intern konkurrens kan det leda till att sökmotorerna blir ”förvirrade” och inte vet vilken sida som ska visas i sökresultatet. Det leder ofta till att dina positioner i sökresultatet försämras. Har du exempelvis en undersida på vilken du säljer gula tröjor och en där du säljer röda tröjor är det viktigt att du formulerar titlarna på så vis att det inte uppstår någon konflikt de båda sidorna emellan på sökfrasen ”gula tröjor”. Titeln för en sida om gula tröjor skulle exempelvis kunna lyda: ”Köp gula tröjor online, 50 olika modeller – Din-domän.se”

På Pineberry har vi fantastiska skribenter som gärna hjälper dig att skriva optimerade titlar! Kontakta oss för offert.

Vill du ha en offert?


Vill du ha en offert av oss? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

*” anger obligatoriska fält

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.