Däck 365

Lönsamhet och tillväxt

Om Däck365 och deras utmaning

Däck365 är ett av Sveriges mest välkända företag inom fordonssektorn. De erbjuder sina kunder ett stort urval av däck och fälgar – produkter som både är sällanköpsvaror och säsongsbetonade.

Steine Gretarsson

”Vi insåg att vi behövde satsa mer på sök. Vi blev tipsade om Pineberry och visste att de hade ett gott rykte”

Steine Gretarsson, VD Däck365

Efter att ha insett att en större satsning krävdes för att utvecklas och ta företaget till nästa nivå blev det tydligt att både tid och resurser saknades för att synas på det sätt som man ville. Utmaningen för företaget låg i att få till en så lönsam och kostnadseffektiv annonsering som möjligt samt att öka sin organiska synlighet på Google.

Lösning & Resultat


2012 lanserades en helt ny webbshop och Pineberry anlitades för att ta ett helhetsgrepp om både sökordsannonsering och sökmotoroptimering.

För att göra Google till en mer lönsam kanal krävs just goda kunskaper i SEO och SEM. Sökmotoroptimering är grundläggande för att synas i sökresultatet, det gör att fler besökare hittar din webbsajt när de söker efter produkter du erbjuder. Tillsammans med sökordsannonsering får du en kombination som verkligen driver trafik, bygger varumärke och ökar avkastningen.

Pineberry kombinerade träffsäker Google Ads-annonsering med SEO – resultaten lät inte vänta på sig.

”Vi har haft framgång tillsammans med Pineberry och vi vill långsiktigt jobba vidare med dem.”

”Pineberry kommer proaktivt med bra förslag och vi har en bra dialog med dem gällande sökord.”

Sedan Däck365 startade sitt samarbete med Pineberry har lönsamheten ökat markant och omsättningen har tredubblats. Kostnaden per transaktion har sjunkit avsevärt och varumärket är i dag känt över hela Sverige.

Kombinationen av SEO och SEM fortsätter generera fantastiska resultat och tre år i rad har Däck365 utnämnts till årets nätbutik av prisjämförelsesajten Prisjakt. Samarbetet fortsätter med långsiktighet och lönsamhet som ledord.

Sökmotoroptimering

Ta plats och konkurrera i det organiska sökresultatet på Google. Vi hjälper dig att optimera din webbsajt och nå en relevant position på sökord som är viktiga för dig.

Läs mer

Google Ads

Med annonsering på Google kan du nå ut till alla dina potentiella kunder som letar efter dina produkter. Våra certifierade konsulter hjälper dig att lyckas.

Läs mer

Vill du ha en offert?


Vill du ha en offert av oss? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

*” anger obligatoriska fält

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fler kunder

  • sbab logo
  • cylinda logo
  • arbetsbyxor.com logo
  • marshall logotyp
  • filmstaden logotyp
  • efva attling logotyp
sbab logo
cylinda logo
arbetsbyxor.com logo
marshall logotyp
filmstaden logotyp
efva attling logotyp