Nordiska Galleriet

SEO tar Nordiska Galleriet till nya höjder

Nordiska Galleriet är en av Europas ledande design- och inredningsbutiker. De senaste åren har bolaget genomgått en digital transformation där SEO är en starkt bidragande orsak till den kraftiga tillväxten – både när det gäller att driva försäljning i e-handeln och kunder till den fysiska butiken.

Utmaning

Nordiska Galleriet, med anor från 1912, var från 50-talet till 90-talet en självklar arena för exklusiv inredning och design. I takt med digitaliseringen och förändrade konsumtionsmönster började den forna glansen dock att falna under det tidiga 2000-talet.

Tre entreprenörer och tillika vänner insåg vilken inneboende potential som fanns i den drygt 100 år gamla klenoden. 2016 gick de in som delägare i bolaget med målet att lyfta Nordiska Galleriet från dess tynande tillvaro och omvandla det till en snabbrörlig digital startup.

Under 2017 planerades för en ny e-handel och Pineberry fick uppdraget att säkerställa att den nya sajten fick de bästa förutsättningarna ur ett SEO-perspektiv.

”Med Nordiska Galleriet hade vi chansen att göra rätt från start. Vi visste att bra genomförande av en solid SEO-strategi ger avkastning i många år. Därför blev Pineberry med sin unika spetskompetens ett självklart val.”


Rickard Liljeros, Chief Experience Officer Nordisk Galleriet

blue lightbulb icon

Metod

Pineberrys SEO-strategi för att lyfta Nordiska Galleriet dit de är idag är en mix av sök- och beteendeanalys samt redaktionella och tekniska rekommendationer. Eftersom Nordiska Galleriet säljer möbler och inredning inom premiumsegmentet är deras kunders köpresa längre än för många andra företag.

En viktig del i SEO-strategin har varit att säkerställa att Nordiska Galleriet syns på alla typer av sökningar under en potentiell kunds köpresa. Allt från sökningar på kända designers namn till konkreta produktsökningar.

Resultat

Idag äger Nordiska Galleriet många av sina viktigaste sökord på Google längs hela köpresan. Allt från viktiga inspirationssökningar tidigt i kundresan som bygger varumärke till högkonverterande sökord som googlas när den potentielle kunden är nära att genomföra ett köp.

”Pineberry har varit vår guide genom hela resan för att säkerställa att vi gör rätt i alla områden. Med deras hjälp har vi rett ut den tekniska djungeln, säkerställt att innehåll på hemsidan är anpassat och även ökat den interna SEO-kompetensen med hjälp av verktyg och pedagogiska utbildningar.”

Rickard Liljeros, Chief Experience Officer Nordisk Galleriet

Ökad synlighet och fyrdubblad omsättning

Den höga organiska synligheten på Google har också bidragit till att fler hittar till Nordiska Galleriets fysiska butiker i både Stockholm och Göteborg.

På bara två år har Nordiska Galleriet mer än fyrdubblat sin omsättning till 200 miljoner kronor.

Utvecklingen av den organiska synligheten på Google sedan SEO-samarbetet började 2017.

Vill du ha en offert?


Vill du ha en offert av oss? Fyll i dina uppgifter så återkommer vi med ett förslag!

*” anger obligatoriska fält

En offert från oss är kostnadsfri och ej bindande. Genom att skicka dina uppgifter samtycker du till vår integritetspolicy.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Fler kunder

  • sbab logo
  • cylinda logo
  • arbetsbyxor.com logo
  • marshall logotyp
  • filmstaden logotyp
  • efva attling logotyp
sbab logo
cylinda logo
arbetsbyxor.com logo
marshall logotyp
filmstaden logotyp
efva attling logotyp