SBAB – Succé på YouTube

SBAB och deras utmaning

SBAB:s idé är enkel, alla ska få komma hem – inte minst förstagångsköpare på bostadsmarknaden. Visionen är att erbjuda kunder Sveriges bästa bolån, på en väldigt konkurrensutsatt marknad. För att lyckas föra ut ett sådant budskap och höras i bruset behöver du vara kreativ och tänka ett steg längre. Det är helt enkelt en utmaning som kräver hårt arbete.

Första steget mot framgång

SBAB tog hjälp hjälp av den kreativa byrån EMAKINA DBG och produktionsbolaget Helgeson Moll för att skapa en musikvideo med bland andra Björn Gustafsson och Julia Frej. En film som med både humor och allvar speglar den tuffa bostadsmarknaden – och svårigheterna att få komma hem till ett eget hem.  

En målsättning var att halva Sveriges befolkning skulle se reklamfilmen, det vill säga 5 miljoner människor. Ett högt mål. Samtidigt ville SBAB öka sin varumärkeskännedom på ett brett och kostnadseffektivt sätt. Pineberry fick förtroendet att leda kampanjen – en utmaning vi antog med glädje. 

En kampanj på YouTube blev lösningen

Mediekanalen YouTube valdes snabbt som plattform för SBAB:s reklamfilm. Kampanjen sattes upp av sökmotorkonsult Daniel Ragnarsson och Head of SEM, Simon Davidsson. Att föra ut kampanjer på YouTube möjliggör en bred räckvidd, samtidigt som det ger en mätbar, billig och träffsäker annonsering:

“Det som gör YouTube så unikt jämfört med andra mediekanaler är möjligheten att köra reklamfilmer som är två–tre minuter långa, utan att betala mer än för en 30 sekunder. Ingen annan marknadsföringskanal har den fördelen…”
Simon Davidsson, Head of SEM, Pineberry 

Resultatet lät inte vänta på sig 

Eftersom vi vet hur en annons riktas mot rätt målgrupp, vid precis rätt tillfälle – blev det en omedelbar succé för SBAB-reklamen. Med makalösa framföranden av Björn Gustafsson och Julia Frej blev videon även en omtyckt snackis, som delades frekvent. Budskapet om att komma hem – gick hem, med andra ord. 

Komma hem-kampanjen på YouTube har i skrivande stund över 5 miljoner visningar och vann dessutom pris för ”Best Use of Audience Insights” på 2019 YouTube Works. Målet har både nåtts och överträffat sig själv.

  • 5 516 000 visningar
  • 680 000 organiska visningar
  • Ökad söktrafik med 41%.
  • Varumärkeskännedomen ökade med 25%
  • Relativa intresset för varumärket ökade med 66%
  • Ad Recall ökade med hela 114%.

Över 5,5 miljoner
visningar

680k
organiska visningar

“YouTube är en effektiv marknadsföringskanal så länge man har rätt material och förberedelser. Beroende på kampanjens natur och målsättningar kommer SBAB fortsätta med YouTube i marknadsmixen för framtida kampanjer.”
Patrik Söder, Chief Marketing Officer, SBAB

Sökmotoroptimering

Ta plats och konkurrera i det organiska sökresultatet på Google. Vi hjälper dig att optimera din webbsajt och nå en relevant position på sökord som är viktiga för dig.

Läs mer

Google Ads

Med annonsering på Google kan du nå ut till alla dina potentiella kunder som letar efter dina produkter. Våra certifierade sökmotorkonsulter hjälper dig att lyckas.

Läs mer

YouTube

Gör som SBAB och ta din annonsering till en ny nivå med YouTube. Med mätbar och träffsäker annonsering är YouTube en kanal med stora möjligheter.

Läs mer