SEO – Sökmotoroptimering

Få fler kunder från Googles organiska sökresultat

Eller ring oss på: 08-559 23 991

Hur vet du om SEO är en bra strategi för dig och din verksamhet och hur kan du använda sökmotoroptimering i din marknadsföring? Det och mycket mer reder vi ut här.

Vad är SEO?

– Visste du att 55 miljoner googlingar görs dagligen bara i Sverige?

Att Googla efter något har blivit så vanligt idag att de allra flesta företagen vill synas på Google och det blir bara viktigare att sticka ut så att kunderna hittar dig när de letar.

Det är här sökmotoroptimering kommer in i bilden. SEO (engelska för search engine optimization) är arbetet du gör på din webbsajt för att Google och andra sökmotorer enkelt ska kunna hitta din webbsajt och visa upp den i resultatet när någon söker efter produkter eller tjänster som du erbjuder.

När du syns på rätt sätt kan fler besökare hitta till dig och du kan få fler nya kunder. Detta gör Google till en lönsam kanal för din marknadsföring och sökmotoroptimering till ett mycket viktigt verktyg.

Varför behöver jag en SEO-byrå?

Låt oss hjälpa dig med din sökmotoroptimering!

  • Som SEO-byrå kan vi hjälpa dig att välja rätt sökord från början så att du får en bra grund att stå på.
  • Behöver du ändra något på din webbsajt för att synas ännu bättre? Vi vet vad!
  • Vi har lång erfarenhet och kunskap om sökmotoroptimering och vi kan hjälpa dig nå toppen!
  • Ska du köpa en domän eller en webbplats? Låt oss göra en digital due diligence för att ditt köp ska bli så lönsamt som möjligt.

– Att arbeta med SEO kräver långsiktighet och tålamod. Det kan ta tid innan alla dina förändringar ger resultat och du syns på en topplacering – men det är värt besväret, säger vår grundare Michael Wahlgren.

Pineberry är en SEO-byrå i Stockholm men vi arbetar med kunder från hela Sverige.

Gör en snabb och gratis SEO-analys

Vårt verktyg berättar hur väl din sida är optimerad för ditt valda sökord. Svaret får du direkt!

Analysera nu

Gör en snabb och gratis SEO-analys

Vårt verktyg berättar hur väl din sida är optimerad för ditt valda sökord.

Svaret får du direkt!

Analysera nu

Vårt recept på framgångsrik sökmotoroptimering

Kärt barn har många namn; vi väljer att prata SEO och sökmotoroptimering, medan vissa SEO-byråer använder sig av termen sökoptimering. Vårt arbetssätt är ändå densamma – i fyra enkla steg går vi från att sätta strategi till att kontinuerligt förfina vårt arbete. Alla steg är viktiga för att nå bra och långsiktiga SEO-resultat eftersom de fyller olika funktioner. Vi optimerar din synlighet på Google genom att tillsammans fokusera på dessa fyra steg.

Steg 1 Sökordsanalys

Det första steget i en sökstrategi är att analysera sökpotentialen för din webbsajt och dina tjänster eller produkter utifrån ett sökmotorperspektiv. Vi analyserar bland annat sökvolymer och hur tuff konkurrensen är. Målet med sökordsanalysen är att bestämma vilka sökord som är mest lönsamma att optimera för.

Steg 2 On Page-Analys

Denna analys syftar till att gå igenom sajten utifrån den bestämda sökstrategin, och att verifiera att sajten är byggd på ett sökmotorvänligt sätt. Vi tittar både på sajtens struktur och dess innehåll. Vi hjälper dig att bli relevant både för Google och för dina besökare.

Steg 3 Länkstrategi och länkarbete

Länkar till din sajt är avgörande för hur högt din webbplats hamnar i sökresultaten. Vi hjälper dig att utarbeta en länkstrategi för att nå en högre position.

Steg 4 Rapportering och uppföljning

Vi rapporterar löpande din söktrafik, dina positioner i Googles sökresultat samt analyserar hur din webbsajt kan prestera bättre hos Google. Sökmotoroptimering handlar om att kontinuerligt finjustera och förbättra sina resultat.

Satsar jag tillräckligt på sökmotoroptimering?

Det korta svaret på frågan är; sannolikt inte.

Det lite längre svaret är att många företag har Google som den viktigaste källan till nya kunder. Det är ganska vanligt att SEO och Google Ads står för ungefär lika stor del av intäkterna från Google.

Om vi tänker oss ett företag där SEO och Google Ads vardera genererar intäkter på 1 miljon kronor per månad. För att få 1 miljoner i intäkter från Google Ads antar vi i detta exempel att annonseringskostnaden är 200 000 kr.

Det låter ganska bra eller hur? Du satsar 200 000 kr på Google Ads och får 1 miljon i intäkter. Hur mycket satsar samma företag för att få 1 miljon i intäkter från SEO? Ofta är investeringen i SEO en bråkdel av det som satsas på Google Ads. Detta trots att de i många fall bidrar med lika stora intäkter.

Vår poäng är inte att du ska satsa mindre på Google Ads, den kanalen står bra på sina egna ben. Utan istället anser vi att det är relevant att se över hur mycket du satsar på din sökmotoroptimering.

Allt som oftast kan du med en ökad satsning på SEO nå ännu fler kunder, oavsett om det handlar om att investera i ditt innehåll, optimera din sajt för Google eller jobba med din länkstrategi.

Denna princip gäller såklart oavsett om du väljer att göra jobbet själv, eller ta hjälp av en byrå som vi.

Vi ser över din SEO-satsning

Vill du att vi ser över hur du kan öka din investering i sökmotoroptimering? Kontakta gärna oss för ett förutsättningslöst samtal eller möte.

Priser

Vad kostar det att arbeta med oss? Det beror på dig, dina förutsättningar och ditt mål!

Steg 1 – Först gör vi en analys av era utmaningar och mål.

Steg 2 – Vi tar reda på hur det ser ut idag och vad som krävs för att du ska nå ditt mål.

Steg 3 – Du får ett kostnadsfritt förslag från oss som är skräddarsytt för dig.

Vilka faktorer påverkar din SEO?

Visste du att var sjätte googling aldrig gjorts tidigare? Ändå kan Google presentera ett mycket relevant resultat på sekunden. Google är med andra ord en mycket avancerad sökmotor och ser över mängder av webbsajter för att presentera det som matchar din sökning allra bäst. Men hur fungerar det?

Jo, Google tar hänsyn (vid varje sökning som görs) till hur relevant din webbsajt är för sökningen i fråga och hur många andra som också tycker det. Detta kallas ibland för relevans och popularitet.

I ditt arbete med SEO behöver du alltså ta hänsyn till vilka faktorer som Google tycker är viktiga för att du ska kunna klättra till toppen. Vi delar därför in sökmotoroptimeringen i två delar: arbetet du gör på din webbsajt ”On Page” och arbete som sker utanför din webbsajt ”Off Page”.

SEO-arbetet på din webbsajt – On Page

För att du ska kunna tala om för Google vad du är bra på bör du underlätta för Google att läsa av och presentera din webbsajt. Google tittar bland annat på strukturen, vad som står i koden och vad du har för innehåll.

Det finns alltså många element på din webbsajt som du kan arbeta med för att förbättra din synlighet. Bland annat webbsidans:

  • Titel – står högst upp på fliken i webbläsarfönstret och berättar för Google vad sidan handlar om. Titeln finns även som rubrik i sökresultatet.
  • Meta description – en kort beskrivning av vad sidan handlar om. Din Meta description syns inte på webbsidan utan finns bara i koden. Däremot plockar Google upp den och visar i sökresultatet, så lägg verkligen tid på att skriva något som lockar till besök.
  • Innehåll och bilder – innehållet på din webbsajt är väldigt viktigt. Tänk på att både människor och maskiner gillar att läsa välskrivna texter.
  • Strukturen på sajten – en väldigt viktig faktor för din SEO är att strukturen bör vara byggd på ett sådant sätt så att Google kan läsa av sajten på ett enkelt sätt.

Alla dessa faktorer kan du påverka själv och jobba med i din sökmotoroptimering. Tänk på att även om du optimerar hela din sajt så är arbetet viktigt att utföra sida för sida. När du gjort ditt strategiarbete, din analys och utfört de förändringar som krävs på din webbsajt har du tagit första steget till att bli så relevant som möjligt.

För att avgöra vilken av två liknande sajter som är mest relevant måste Google även ta hänsyn till en annan faktor, nämligen det som sker utanför din webbsajt.

SEO-arbetet utanför din webbsajt – Off Page

För att Google snabbt och enkelt ska kunna bilda sig en uppfattning om din webbsajt tar den dina referenser. Den kollar vad andra webbsajter säger om dig genom de länkar som leder till dig. Förenklat kan man säga att en länk från en annan webbsajt skulle kunna vara en röst på dig i valet om vem som ska synas högst upp. Tänk på att länkar från sociala medier inte räknas som röster i detta sammanhang.

Att arbeta med sökmotoroptimering kräver långsiktighet, tålamod och hårt arbete. Men alla kan arbeta med SEO. Det enda som skiljer oss åt är tiden vi kan lägga. Så fråga dig själv: Vad är min tid värd? Om du kommer fram till att du hellre fokuserar på att göra det du är bäst på, så hjälper vi dig gärna med det vi är bäst på – nämligen SEO.

Referensuppdrag – Cykloteket

Nordens största specialbutik för allt kring cyklar heter Cykloteket. När de skulle lansera sin nya webbshop under 2007 fick Pineberry uppdraget att hjälpa Cykloteket med sökmotoroptimering. Vi jobbade med att göra webbshopen så sökmotorvänlig som möjligt. Vi implementerade även en länkstrategi åt Cykloteket så att de och deras produkter skulle kunna ranka högt i sökresultaten.

Läs mer om Cykloteket

Resultatet av denna satsning lät inte vänta på sig.

Organisk trafik från sökmotorer:

SEO för Cykloteket utveckling

SEO-byrå i Stockholm

Vårt team på Pineberry består av 50 personer med bred kunskap och lång erfarenhet av sökmotoroptimering. Vi sitter i sköna och trevliga lokaler på Kungsgatan 55 i centrala Stockholm. Du är alltid varmt välkommen att besöka oss och prata mer om hur vi jobbar med SEO och hur vi kan hjälpa dig att synas bättre på Google.

Varför ska jag välja Pineberry?

Pineberry är Sveriges ledande SEO-byrå och vi har ett av Sveriges mest erfarna team av sökmotorkonsulter. Sedan starten 2007 har vi hjälpt både mindre och stora företag att lyckas med sin SEO. Bland våra kunder finns både mindre tjänsteföretag och några av Sveriges största varumärken.

Ett av våra kärnvärden är kunskap och vi strävar alltid efter att föra över vår SEO-kunskap till dig och din organisation så att ni med tiden får en ännu bättre förståelse för SEO. Vi upplever att det här är något som gynnar båda parter; ni höjer er SEO-kunskap och vi får en bra motpart att diskutera SEO med och kan med tiden ta oss an ännu mer avancerade uppgifter tillsammans.

Klicka här för en kostnadsfri offert.