Digital Due Diligence


Vad är digital due diligence och varför är det en viktig investering?

Snabb introduktion till digital due diligence

Digital due diligence - Pineberry hjälper dig fatta rätt beslutDigital due diligence innebär att vi granskar ditt planerade köp av en befintlig webbsajt eller domän. Detta för att du ska slippa tråkiga överraskningar när köpet väl är genomfört.

Är webbsajten säker och spamfri? Finns det potentiella SEO-problem? Pineberrys due diligence hjälper till att försäkra dig om att du gör ett klokt och lönsamt beslut!

Därför ska du besiktiga din webbsajt

Att köpa en webbsajt är en viktig och avgörande satsning som ska ta verksamheten framåt, men om en webbsajt är uppbyggd kring en ostadig SEO-strategi eller arv kan det vara ett direkt dåligt beslut att investera i den.

För att hjälpa dig att kunna göra en helhetsbedömning av nuläget och ta reda på vad för möjligheter och risker som finns med domänen och/eller sajten du tänker köpa, gör vi en grundlig seo due diligence.

Om du ska köpa en domän så tittar vi på externa faktorer som kan påverka domänen och dess ranking, köper du en hel sajt tittar vi även på möjligheter och risker som finns internt på webbsajten.

Kort sagt – vi går igenom de element som hjälper din investering att bli lönsam.

Detta kan vi på Pineberry hjälpa till med:

  • Vi gör en total riskbedömning av sajten ur ett SEO-perspektiv
  • Bedömning av plattformen och teknisk SEO – finns det några tekniska begränsningar
  • Bedömning av de externa länkar som pekar mot sajten. Vilka risker och möjligheter finns det
  • Undersöka om sajten sitter fast i något av Googles filter som påverkar ranking negativt
  • Undersöka om det finns riskfaktorer som kan innebära att sajten hamnar i ett filter i framtiden

Vill du veta mer?

Köp inte grisen i säcken! Innan du bestämmer dig för att köpa en webbsajt, kontakta oss så att vi kan hjälpa till med en revision av den tilltänkta domänen.