E-Klok – SEO med goda resultat

Om e-klok.se och deras utmaning

E-klok.se är ett ledande företag inom energi och inomhusklimat, med en väletablerad e-handel. Möjligheten till ökad lönsamhet och större marknadsandel var i företaget uppenbart redan under ett tidigt skede. Kunskap om SEO fanns redan internt på e-klok.se, men för att synas ännu bättre och höja positionen i Googles sökresultat behövde deras sajt stärkas, detta med hjälp av specialistkunskap.

eklok

Victoria Ellerstad

Victoria Ellerstad, marknadschef e-klok.se

”…vi klättrade inte uppåt alls, låg kvar på samma positioner i flera månader”

”…vi saknade resurser och kunskaper inom främst länkstrategi för att sajten skulle lyfta till nästa nivå”

För särskilda problem krävs särskild kunskap. Det är inte varje dag det investeras i en luftvärmepump. För många e-handlare med produkter i en högre prisklass ligger utmaningen ofta i att få relevant trafik till webbsajten, något som e-klok.se tampades med och kände att de behövde göra något åt. Vi på Pineberry kom in i bilden först efter att flera andra företag rekommenderat oss till e-klok.se – och resten är historia. Vi tog oss an deras problematik utan att tveka, SEO är vi experter på.

Lösning och resultat

I arbetet med SEO utgår vi på Pineberry alltid från kundens egna förutsättningar. Vi anpassar vår strategi utifrån deras specifika omständigheter. I sökmotoroptimering krävs realistiska mål och en tydlighet mot kund kring vad som behöver göras för att nå framgång. För e-klok.ses del handlade detta om viktiga delmoment som länkanalys och länkarbete. Vi identifierade problemen inom länkstrukturen och ompekningar på sajten vilka åtgärdades som en del av en inledande handlingsplan. De åtgärdade en del tekniska problem samt rensade bort svaga länkar till sajten på vår inrådan, samtidigt hjälpte vi till att optimera nyckelsidor och sätta starka länkstrategier.

Resultaten lät inte vänta på sig. På kort tid ökade sajtens relevanta trafik, vilket i sin tur genererade fler konverteringar och ökade intäkter. Kort efter vårt samarbete hade påbörjats ökade intäkterna från organisk trafik dramatiskt. Genom ett proaktivt arbete har e-klok.se allt sedan samarbetets början rankat bättre och bättre samtidigt som konverteringsgraden är helt över förväntan. Nu är e-klok.se mer synliga på Google!

”Vi har alltid någon att fråga! … Det finns alltid någon att bolla funderingar med.”

”Kunskapsnivån! Pineberry känns som ett mycket mer seriöst företag som vet vad de pratar om.”

e-klok.se gick i princip från noll till hundra redan i inledningen av vårt samarbete och vi är glada att vi fick en så bra start tillsammans. Som en del av ett långsiktigt fokus har vi fortfarande en del kvar att jobba med SEO-mässigt för e-klok.se och vi ser fram emot att fortsätta hjälpa dem till nya framgångar i framtiden.

Att lyckas med SEO kräver kunskap och erfarenhet från oss, men även insatser och mod att våga förändras från dig. Ett riktigt gott samarbete är en ömsesidig process. Gör som e-klok.se och satsa på att synas på Google – kontakta oss för att få veta hur.

Sökmotoroptimering

Ta plats och konkurrera i det organiska sökresultatet på Google. Vi hjälper dig att optimera din webbsajt och nå en relevant position på sökord som är viktiga för dig.

Läs mer

Google AdWords

Med annonsering på Google kan du nå ut till alla dina potentiella kunder som letar efter dina produkter. Våra certifierade sökmotorkonsulter hjälper dig att lyckas.

Läs mer