Särskrivningar

Många reagerar på att särskrivningar ofta är större söktermer än den riktiga stavningen. Det här är en sanning med modifikation, och det är till Googlarnas fördel. Ofta ser det bara ut som att det handlar om en särskrivning, det är faktiskt två olika ord det handlar om. Låt mig ta ett exempel ”Sms lån” är en större term än ”Smslån” detta beror förmodligen inte på att folk inte förstår att de ska skriva ihop. Om du ser det ur Googlarens ögon istället för den som tar emot trafiken så kan de se annorlunda ut. Om du söker efter något så använder du ofta ett huvudord och sedan blir du mer specifik med hjälpord. Om du är ute efter ett Lån så kan du välja att backa upp det med ett Sms för att vara säker på att du får rätt typ av lån, även om du inte vet att det är smslån du är ute efter.

3 kommentarer på "Särskrivningar"

  1. Ett mycket intressant inlägg Magnus! Jag har inte riktigt tänkt på särskrivningar ur det perspektivet.
    Min egen kamp mot särskrivningar har pågått sen jag började skolan men har nu tagit sig till ett mer seriöst plan.

    Jag är i affärsidéstadiet av att starta eget inom korrekturläsning och erbjuda konstruktion av enklare hemsidor.
    Detta gjorde ju nu att jag hamnar i ett lite prekärt läge HUR jag skall utvinna så mycket som möjligt av sökmotoroptimeringen 😉

    Det visar sig hur det utvecklas.

    God jul
    /Angelie Göransson


  2. Jag kan förstå att du kan vilja ha en site utan några som helst språkliga fel som korrekturläsare, lite som jag strävar efter perfektion inom sökmotoroptimeringen på den här. Sanningen är att jag ofta upplever att man kan arbeta sig förbi sådana här hinder men man måste lägga ganska mycket tid på språkliga finurligheter. Det går nästan alltid att få in de två orden i en titel utan att faktiskt särskriva.


  3. Hej! Jag vill gärna veta mer om hur jag kan undvika särskrivningar för mer språkligt korrekta texter med bra SEO. Vart kan jag hitta information om detta?


Kommentarsfältet är stängt.