Länka ihop alla dina siter

Ett vanligt nybörjarmisstag inom sökmotoroptimering är att låta varje site man äger länka till alla andra.

Anledningen till att så många gör på det här sättet är enkel, det fungerar bra i liten skala. Om man äger tre siter och låter dem länka till varandra kommer positionerna förbättras. Det fungerar om man äger tio också, men om man når 40 så börjar det bli ett problem.

Om inte alla siter handlar om samma ämne så är det inte så vettigt, då det blir ett stort kluster av siter och kommer av Google ses som just det. Du kommer inte få ut maximal kraft av alla länkar. Dessutom riskerar du en del – du kan helt klart få olika former av straff för att du gör så. Det behöver inte hända direkt utan kan mycket väl dyka upp ett bra tag senare.

Länka inte ihop alla dina siter, du vill inte ha alla ägg i samma korg oavsett om ovan anledningar inte varit rimliga. Om en av dina siter får ett straff av någon anledning kan det dessutom smitta om de är sammalänkade.

Det här inlägget är en vidareutveckling av 1 av 100 SEO tips.

0 kommentarer på "Länka ihop alla dina siter"

  1. Hej, Denna artikel är inte ny men fortfarande aktuell och intressant för min del. Eftersom jag har flera sajter har jag skapat en samlingssida som länkar till alla mina andra sajter och det fungerar rätt bra måste jag säga.


Lämna ett svar

Läs våra regler för kommentarer. Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *