Länka ihop alla dina siter

Ett vanligt nybörjarmisstag inom sökmotoroptimering är att låta varje webbsajt man äger länka till alla andra av ens sajter.

Anledningen till att så många gör på det här sättet är enkel, det fungerar bra i liten skala. Om du äger tre sajter och låter dem länka till varandra kommer positionerna förbättras. Det fungerar om du äger tio också, men om du når 40 så börjar det bli ett problem.

Om inte alla sajter handlar om samma ämne så är det inte så vettigt, då det blir ett stort kluster av sajter och kommer av Google ses som just det. Du kommer inte få ut maximal kraft av alla länkar. Dessutom riskerar du en del – du kan helt klart få olika former av straff för att du gör så. Det behöver inte hända direkt utan kan mycket väl dyka upp ett bra tag senare.

Länka inte ihop alla dina sajter, du vill inte ha alla ägg i samma korg oavsett om ovan anledningar inte varit rimliga. Om en av dina sajter får ett straff av någon anledning kan det dessutom smitta om de är sammanlänkade.
Det här inlägget är en vidareutveckling av 1 av 100 SEO tips.

0 kommentarer på "Länka ihop alla dina siter"

  1. Hej, Denna artikel är inte ny men fortfarande aktuell och intressant för min del. Eftersom jag har flera sajter har jag skapat en samlingssida som länkar till alla mina andra sajter och det fungerar rätt bra måste jag säga.


Kommentarsfältet är stängt.