Sommartorka på Internet trots regn?

Sommaren är den tristaste tiden, trafiken på Internet saktar ner särskilt för alla som jobbar med B2B. Se till att använda sommaren till något vettigt istället för att gräma dig över minskade adsense-intäkter så kommer du vinna i höst.

Det är svårt att vara produktiv när det är kokande varmt ute och motivationen faller alltid i takt med att besökarna minskar. Sommaren är verkligen sökmotoroptimeringens tristaste period. Jag tänkte jag skulle dela med mig lite av vad jag brukar göra under somrarna för att hålla motivationen uppe och vara redo för ett nytt år på topp.

Länkarbete är alltid svårare på somrarna, det är svårare att få tag på folk, färre som reagerar på den där kanonartikeln och så vidare. Däremot är innehållsarbete lika lätt. Sommaren kan mycket väl vara den perfekta tidpunkten för att omstrukturera den där siten som legat och skräpat allt för länge. Det är precis det jag gör under sommarmånaderna, arbeta med innehållet, snygga upp och fixa till. Du kommer ändå inte få någon fart på det övriga (om du inte råkar ha ett hotellnätverk riktat mot solhungrande svenskar förstås).

Den här bloggen kommer tuffa på resten av sommaren också så passa på att läsa mer om SEO 😉

5 kommentarer på "Sommartorka på Internet trots regn?"

  1. Kan säga att den här sommaren har varit riktigt bra för filmsidor just med tanke på vädret 🙂 nästan bättre nu när alla är lediga och inomhus än när det är mörk höst.


  2. Agreed, är ju perfekt tidpunkt att sjösätta massa fina siter så de hinner klättra till hösten 🙂 Kul med flitig uppdateringsfrekvens här också!


  3. Japp, när det inte är så mycket annat som ligger på kan man kosta på sig att blogga en del 🙂


Kommentarsfältet är stängt.