Pineberry omnämnt i Digitalpodden

I det senaste avsnittet av Digitalpodden pratar man om bland annat Mobilegeddon och med det nämner de även Pineberrys senaste undersökning. Mycket kul, digitalpodden-josefin-jonas-klartycker vi. Och Mobilegeddon har ju verkligen varit på allas läppar den senaste tiden – detta kan nog ingen ha missat.

Vi på Pineberry har, för att följa upp och noggrant förstå effekten, gjort undersökningar av icke-mobilvänliga sajter för att se om de tappar i position.

Från hälften till en tredjedel

Vid första undersökningen, en dryg vecka efter att uppdateringen gjorts, såg vi att nästan hälften av sajterna som inte var mobilvänliga tappade två positioner. Nu i den senaste undersökningen kan vi se att effekten har avtagit, från hälften till en tredjedel. Läs hela undersökningen i bloggen.

Du har väl inte heller missat vår egen podd? Sökpodden! Idag släpptes ett nytt avsnitt, där Michael Wahlgren tillsammans med Pontus Carlsson och Viktor Calmhede bland annat fortsätter att prata Mobilegeddon samt spekulerar om varför stora företag ofta ligger efter med sin SEO.